MHCW hervindt zelfvertrouwen
MHCW hervindt zelfvertrouwen

Dames MHCW weer gemotiveerd na eerste punten

Algemeen

WEESP – Na de zware en demotiverende verliezen van de afgelopen twee weken heeft de dames 1 van MHCW zondagmiddag belangrijke punten gepakt. De Weespers wonnen met 5-2 van Roomburg.

Weesp was van meet af aan duidelijk de sterkere partij, maar wist de kansen niet optimaal te benutten. Met een krappe 1-0 voorsprong ging MHCW de rust in. Roomburg stond in de tweede helft echter als een heel ander team op het veld. "Ze speelden opeens supergoed", aldus een verbouwereerde Merel van Kassel. "En wij speelden juist slordiger. Maar die kansen die we in de eerste helft lieten liggen, wisten we na rust gelukkig wel te benutten. Zo trokken we de wedstrijd alsnog naar ons toe. Het was een spannende pot", vat de speelster samen.

De punten komen het team goed van pas. Van Kassel: "Ondanks onze goede voorbereidingen hebben we de eerste twee wedstrijden verloren. We kregen meteen de sterkste tegenstanders voor onze kiezen en kregen klop. Niet leuk om zo het seizoen te beginnen. Deze eerste punten zijn dus echt een opsteker."

Volgende week spelen de dames tegen Naarden. "Veel van die meiden zijn vriendinnen, dus dat voelt ergens wel gek. Maar we hebben er vooral veel zin in, zeker nu we weer vertrouwen in onszelf hebben."   

 

Ook forse winst voor heren

Ook de heren hebben goede zaken gedaan. MHCW won thuis met 6-2 van Alliance. "We hebben gewoon harstikke goed gespeeld", laat Jorn Smit weten. "We moesten even op gang komen maar toen dat eenmaal het geval was, waren we ook echt op gang. We gingen de rust in met een 3-0 voorsprong." In de tweede helft trok Weesp de wedstrijd nog verder naar zich toe. Alliance kwam ook tot scoren, maar Weesp bleef de sterkste partij. 

"Snelle aanvallen, goede uitbraken en mooie combinaties", zo analyseert Smit het spel van zijn team. Volgende week speelt MHCW weer thuis, dan tegen Haarlem. Smit: "Een geduchte tegenstander. Maar als we net zo spelen als vandaag, moet het lukken!"

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant