Documentaire 'Parts of a Family'
Documentaire 'Parts of a Family'

Weesper producent genomineerd voor 'Gouden Kalf'

Algemeen

WEESP - Blij verrast is Weesper producent JB Macrander met de nominatie van zijn 'Parts of a Family' voor een Gouden Kalf in de categorie 'Beste Lange Documentaire'.  Maandagavond maakte het Nederlands Film Festival de genomineerde films bekend, in elke categorie drie. Wie de winnaar wordt is vrijdag aanstaande te zien tijdens het Gala van de Nederlandse Film, live te volgen op Nederland 2 en internet.

De Weesper nam met zijn bedrijf Bonanza Films de productie van 'Part of a Family' voor zijn rekening. Het verhaal speelt zich af in Mexico en vertelt het verhaal van het huwelijk van de ouders van de regisseur. Diego Gutierrez is Mexicaan, maar woont en werkt al jaren in Nederland.

Voor Bonanza Films is het de vierde keer dat een productie van hen genomineerd wordt voor een Gouden Kalf. In 2008 vielen ze in de prijzen met de documentaire 'Bloody Mondays & Strawberry Pies'. JB Macrander: "Je film wordt uit een enorm aanbod  geselecteerd. Alleen al de nominatie is een eervolle prestatie. Vrijdag weten we meer."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant