Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

GAD komt toezeggingen over ophalen kerstbomen niet na

Algemeen

WEESP De GAD maakt vooralsnog een grote janboel van het ophalen van de kerstbomen in Weesp. De toezegging dat vandaag een extra ophaaldag zou worden ingeroosterd is in Weesp niet nagekomen, met als gevolg dat overal in Weesp kerstbomen rondslingeren.

Afgelopen vrijdag zouden volgens de GAD-kalender voor de eerste keer de kerstbomen in Weesp worden opgehaald, maar dat is niet gebeurd. De GAD liet gisteren aan WeesperNieuws weten dat een van de oorzaken is dat in de regio veel meer kerstbomen zijn aangeboden dan van waaruit is gegaan. Ook zijn er personele problemen als gevolg van coronabesmettingen. Een woordvoerster liet echter vrijdag aan WeesperNieuws per WhatsApp weten dat er vandaag een extra ophaaldag zou zijn. Die belofte is echter niet nagekomen. Naar de reden is het gissen want de woordvoerster was vanavond onbereikbaar voor een reactie.

Eerder kwam de GAD in het nieuws omdat het haar plicht dreigde te verzaken. Voor het ophalen van het oud papier had de GAD in november het contract met de Protestantse Gemeente opgezegd, maar voor het centrum heeft de GAD te elfder ure toch nieuwe afspraken gemaakt met de kerkgemeenschap omdat hier een probleem dreigde. Tevens zijn er problemen met het ophalen van oud papier in onder andere de schilders- en de dichtersbuurt. Daarvoor denkt de GAD aan speciale containers, maar die zijn er nog niet. Ook heeft de GAD al een paar keer verzuimd om ander aangeboden afval op tijd op te halen. Rond de afvalcontainers in Weesp ligt het regelmatig bezaaid met de bekende gele PMD-afvalzakken (plastic verpakkingen, metalen verpakkingen (blik) en drankpakken). 

Van de leg
In de discussie over de komst van ondergrondse containers in het centrum van Weesp afgelopen december kraakte Bert Keesman, fractievoorzitter van de PvdA, al een paar harde noten over de GAD. Keesman zei onder meer: “De GAD is de laatste tijd volledig van de leg, lijkt het wel. Ik hoor dat en ik zie dat niet alleen in Weesp, ik hoor dat ook van collega-fractieleden in andere gemeenten van de Gooi- en Vechtstreek. Wat er aan de hand is weet ik niet, maar zou het nou mogelijk zijn om, voordat we verdergaan met dit plan voor ondergrondse afvalcontainers, hele strakke afspraken te maken met GAD over het legen van die afvalcontainers.”
Verantwoordelijk wethouder Carin Ogier bestreed de lezing van Keesman.





Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant