Afbeelding

Politieberichten: voor duizenden euro's weg bij inbraak

Algemeen

WEESP - Voor duizenden euro's schade bij een inbraak, een terug gevonden fiets en opstootje in een restaurant. De politie meldt over de afgelopen week de volgende incidenten. 

Veel schade na inbraak
Duizenden euro's schade na een inbraak aan de Boternessestraat, in de nacht van woensdag op donderdag. 

De inbrekers kwamen vermoedelijk binnen via een keukenraam aan de achterkant van het huis. Binnen namen ze voor duizenden euro's aan camera-apparatuur en lenzen mee. Zo worden onder meer telelenzen van 500 en 300 mm. vermist en twee spiegelreflexcamera's .Ook werden twee laptops, dure horloges, telefoon, een portemonnee, contant geld en bankpassen gestolen. De inbraak moet tussen 23.30 en 08.00 uur hebben plaatsgevonden.

Nog een inbraak: vrijdagavond werden twee kistjes met contant geld gestolen bij een bedrijf aan de Flevolaan. De inbrekers kwamen tussen 17.15 en 21.15 uur binnen door diverse deuren te forceren.

De politie zoekt getuigen van beide zaken, die kunnen zich melden op 0900-8844

Fiets terug
Een Weesper die vrijdagochtend over de Hugo de Grootlaan liep, keek raar op. Naast het Gezondheidscentrum zag hij zijn eigen fiets staan die in 2006 was gestolen.

De man belde de politie, die inderdaad constateerde dat de fiets gestolen was. Agenten legden de fiets aan de ketting met een telefoonnummer erop geplakt. Een uur later belde de berijder van de fiets die van niks wist. Hij bleek de fiets te hebben gekocht van iemand anders. Die verklaarde weer de fiets te hebben gekocht van een opkoper die hem uit een depot had.

Uiteindelijk staat de fiets nog steeds op het politiebureau. Pas als grondig is onderzocht hoe het spoor van het rijwiel loopt, wordt de fiets teruggeven.

Gerold
Een vrouw die zaterdag boodschappen bij supermarkt DEEN ging doen, is gerold.

Volgens de politie hebben dieven tijdens het boodschappen doen en het spullen terugbrengen naar de auto de portemonnee met bankpassen uit de tas van de vrouw gehaald. Dat was tussen 12.15 en 12.45 uur. De zaak wordt onderzocht.

Boos
Een 42-jarige Weesper die zaterdagavond in woede ontstak in restaurant Rimini, is aangehouden.

Volgens de politie werd de man werd boos in het restaurant en weigerde te vertrekken toen de eigenaar hem dat verzocht. Bij de ingang sloeg hij een raampje in. Daarop werd de politie ingeschakeld die de man aanhield. Er is aangifte gedaan, maar de zaak wordt onderling geregeld.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant