Afbeelding

Politieberichten: koperdieven op volkstuinen en inbrekers laten spullen staan

Algemeen

WEESP - Koperdieven op het volkstuinencomplex, verzet bij een controle op het station en inbrekers die spullen laten staan. De politie meldt over de afgelopen week de volgende incidenten in Weesp.

Koper weg
Uit vijf huisjes bij volkstuinencomplex Kweeklust aan de Lange Muiderweg is vorige week koper gestolen. 

De dieven moeten woensdagavond hun slag hebben geslagen. Agenten werden wel getipt dat er verdachte personen rondliepen op het terrein, maar konden niks vinden. Daarna werden er politiehonden ingezet, maar dat had ook geen resultaat. Achteraf blijkt dat bij vijf huisjes de ramen zijn ingeslagen en de dieven koper hebben meegenomen. Getuigen van deze zaak worden door de politie gezocht.

Boa's gewond
Drie Bijzondere Opsporings Ambtenaren (BOA's) zijn donderdag lichtgewond geraakt toen een man zich verzette bij een controle op het station.

De man, een 31-jarige Almeerder, weigerde mee te werken bij een algemene controle. Hij verzette zich hevig en de politie moest worden gewaarschuwd. Bij zijn verzet raakte drie BOA's lichtgewond. De politie heeft de man opgepakt en meegenomen naar het bureau.

Auto's opengebroken
Dieven hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag twee auto's opengebroken in Weesp. Ze waren op de navigatiesystemen uit.

Aan het Diepenbroickpark werd een zwarte Mercedes 320 opengebroken. Aan de andere kant van Weesp, in de Spoorstraat, werd er in een Audi A3 ingebroken.

Inbrekers verstoord
Verstoorde inbrekers die vrijdag hun slag probeerden te slaan aan de Lobbrich Boudgerslaan, hebben alle spullen die ze wilden stelen in de kamer laten staan.

Volgens de politie moeten de inbrekers tussen 07.40 en 19.40 uur aan het werk zijn geweest in het huis. Ze moeten zijn gestoord, want alle verzamelde spullen stonden nog in de kamer. Die avond is er ook nog een poging tot inbraak ontdekt aan de Lakenkopersweg.Daar zag de bewoner ineens sporen van braak aan zijn voordeur. De politie zoekt van beide zaken getuigen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant