Afbeelding
Audio

Wethouder: 'Raad niet verkeerd geïnformeerd'

Algemeen

WEESP - "Ik heb de gemeenteraad niet verkeerd geïnformeerd." Dat zei wethouder Jean van der Hoeven vrijdag op Radio Weesp.

Hij reageert daarmee op de beschuldiging van GroenLinks-raadslid Anton van Daalen. Die stelde vorige week dat de wethouder niet de waarheid heeft verteld bij de beantwoording van vragen over het groenonderhoud op de schansen. Van der Hoeven zei dat hij later inhoudelijk zal ingaan op de bevindingen en beschuldigingen van het raadslid.

De kwestie draait om een vermeende overtreding van de Flora- en faunawet bij het maaien en snoeien van de schansen. Het ministerie van Economische Zaken legde de gemeente daarom een maaiverbod op. Toch werd er daarna een maaiploeg bij de schans gesignaleerd. 

Daarover stelde Van Daalen vragen aan de wethouder. Volgens het raadslid klopten de antwoorden niet met de informatie die hij inmiddels van het ministerie had gekregen.

Van der Hoeven zei op Radio Weesp: "Ik heb in de raad aangegeven dat er niet is gemaaid op de schansen. Inmiddels weet ik wel dat de discussie zich toespitst op de vraag: wat is nu op of aan de schansen? Er zijn veel partijen bij deze zaak betrokken. Zodra we alle informatie hebben, verwerken we dat in een inhoudelijke reactie."

Wethouder Jean van der Hoeven reageert:

   Beluister hier het fragment


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant