Afbeelding

Straks overal in centrum betaald parkeren

Algemeen

WEESP - Parkeren in en rond de oude binnenstad van Weesp kan straks nergens meer zonder te betalen. De gemeenteraad wil het gebied voor betaald parkeren fors uitbreiden.

De straten waar betaald parkeren ingevoerd moet gaan worden zijn: Ossenmarkt, Hoogstraat, Nieuwstraat, Groote Plein, Achter 't Vosje, Oudegracht, Middenstraat, Kerkstraat, Waagplein, Achteromstraat, Binnenveer, Buitenveer, Nieuwstad, Groeneweg, Achtergracht, Achterherengracht, Breedstraat, Singel, Singelstraat, Talmastraat, Schaepmanstraat, Roskamstraat, Herengracht, Tuinkade, Blomstraat, Herenstraat, Binnenhof, Kerklaan, Julianastraat, Pastoor Jansenstraat, Molenstraat en een deel van de Stationsweg. In een aantal van deze straten is overigens geen parkeergelegenheid.

Bewoners kunnen betaalplicht afkopen met een parkeervergunning. Die kosten 67,20 voor bewoners en 134,40 voor bedrijven en instellingen. In het winkelgebied zijn ze niet geldig.

De reden voor de ingrijpende aanpassing is dat er een tekort aan parkeerplaatsen is. De raad hoopt dat verdere regulering een oplossing biedt, want er komen vooralsnog geen parkeerplaatsen bij.

De raad stelde deze uitgangspunten vast voor een parkeerplan dat begin 2014 wordt verwacht.

Lees het uitgebreide artikel in het WeesperNieuws van 24 december

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant