Afbeelding

Zorgen bij WDO-voorzitter om parkeerplan

Algemeen

WEESP - Voorzitter Fons Plukker van de Weesper Detaillisten vraagt zich af of hij blij moet zijn met de uitgangspunten voor het nieuwe parkeerplan. 

"We willen zoveel mogelijk betaalbare parkeerplaatsen voor consumenten. Daarover hebben we in een eerder stadium uitvoerig overleg gevoerd met de gemeente. De laatste tijd hebben we echter niets meer gehoord. Ik vraag mij af of die punten nu zijn meegenomen of dat er toch weer van alles is veranderd of weggelaten", legt Plukker uit.

Een van de onduidelijkheden betreft het gedeeltelijk autovrij maken van de Nieuwstraat in combinatie met de invoering van betaald parkeren op de Oudegracht. Daarnaast wil de WDO dat het mogelijk blijft om met muntgeld te betalen.

Verder pleit de WDO voor een parkeerterrein vlak bij het centrum. "De Nijverheidslaan zou een optie kunnen zijn", aldus Plukker. 

Kritiek
Doordat er al weer veel kritiek is op het beoogde parkeerplan, is Plukker bang dat er opnieuw geen nieuw 
parkeerplan komt, terwijl de winkeliers wel vinden dat er iets moet gebeuren. 

Daarnaast roept Plukker zijn collega-winkeliers op niet zelf de parkeerplaatsen bezet te houden. "Het is geen groot probleem, maar een enkeling doet het en dat zou niet moeten."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant