Wie wordt de nieuwe burgemeester van Weesp?
Wie wordt de nieuwe burgemeester van Weesp?

Fracties willen een waarnemend burgemeester

Algemeen

WEESP – Een waarnemer voor een langere periode, die binnen drie kwartier in Weesp kan zijn. Dat wil de Weesper politiek van de opvolger van burgemeester Horseling. Deze punten zijn doorgeven aan Johan Remkes, commissaris van de Koning. 

De fractievoorzitters hebben een beknopte lijst opgesteld. Onder de specifieke taken valt te lezen dat ze iemand willen hebben die de vertrouwensrelatie tussen raad, college en ambtelijke organisatie verbetert.

Verder moet de burgemeester openstaan voor burgerparticipatie en open en transparant communiceren.

De periode van waarneming loopt wat de Weesper politiek betreft tot minstens eind 2015. Dan vindt er een nieuwe bestuurskrachtmeting plaats. Daaruit moet blijken of de samenwerking met Stichtse Vecht en Wijdemeren voldoende is of dat er wellicht opnieuw een fusieproces wordt opgestart.

Burgemeester Bart Horseling gaat begin april met pensioen. Wat de Weesper politiek van zijn opvolger wil, komt niet helemaal overeen met wat de burger wil. Uit een stadspeiling blijkt dat Weespers vinden dat de nieuwe burgemeester een inwoner van Weesp moet zijn. Ook willen zij liever geen waarnemer, maar meteen iemand voor de volle zes jaar.    

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant