Afbeelding
Audio

'Snel maatregelen brandveiligheid Dichtersbuurt'

Algemeen

WEESP - Burgemeester Horseling van Weesp vindt dat er snel een antwoord moet komen op overschrijdingen van opkomsttijden door de brandweer. Preventieve maatregelen liggen het meest voor de hand.

De brandweer kan niet altijd binnen de gestelde norm  ter plaatse zijn in de wijk met portiekflats langs het spoor (Dichterswijk). De overschrijving vindt plaats in de avond, in de nacht en in het weekeind.

Tijdens die uren is de kazerne niet bemand en moeten de brandweervrijwilligers eerst van huis naar de kazerne en dan naar de brand. Dat lukt niet binnen de vijf minuten die de norm aangeeft.

Oplossingen
Een permanente bemanning van de kazerne is volgens Horseling te duur. Preventieve maatregelen in de wijk vormen een alternatief, zoals vluchtladders, rookmelders en andere brandpreventie. Het algemeen bestuur van de regionale brandweer moet hierover beslissen. Horseling maakt daar deel van uit.

Situatie verbeterd
Horseling stelt dat het in de Dichterswijk niet onveilig wonen is. "De situatie is zelfs verbeterd sinds we overdag bemanning op de kazerne hebben. Daardoor halen we de norm nu overdag wel. Dat was voorheen ook niet."

De norm kan per wijk verschillen en is afhankelijk van het type woning. De Dichterswijk valt binnen de strengste norm omdat de woningen beperkte vluchtwegen hebben.

Beluister hier de uitleg die burgemeester Horseling gaf op Radio Weesp.

   Beluister hier het fragment


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant