Waarnemend burgemeester Bas Jan van Bochove
Waarnemend burgemeester Bas Jan van Bochove
Audio

Burgemeester verbolgen over samenwerkingsadvies Hilversum

Algemeen

WEESP - Burgemeester Bas Jan van Bochove is verbaasd en verbolgen over het recente advies om meer met Hilversum te gaan samenwerken. Zo zei hij vrijdag op Radio Weesp. 

Het advies werd in opdracht van de provincie Noord-Holland gegeven. Weesp en Wijdemeren moeten de recent aangegane samenwerking met Stichtse Vecht niet verder intensiveren en op termijn meer met Hilversum gaan doen. 

"Er is in Weesp en in de provincie Noord-Holland enthousiasme over de samenwerking Weesp, Wijdemeren en Stichtse Vecht", aldus Van Bochove. "Ik zie hier de angst om over de provinciegrenzen zaken te doen."

Dodelijke zin
De burgemeester vervolgt: "Er staat in het rapport een dodelijke zin, die wat mij betreft veel te weinig aandacht krijgt. 'Om die samenwerking Wijdemeren, Weesp en Hilversum mogelijk te maken, moet de gemeente Hilversum zich opnieuw uitvinden', zo staat er.  Dat betekent dat daar nog heel veel moet gebeuren om die samenwerking mogelijk te maken. (...) Daar gaan jaren overheen."

Hij sluit af: "Ik ben verbolgen. Je gaat toch niet een samenwerking eerst stimuleren en daarna, als we op stoom komen, zeggen: zet er maar weer een streep doorheen. Ik snap er niks van."

Van Bochove over het rapport:

   Beluister hier het fragment

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant