Burgemeester Bas Jan van Bochove: 'Alsof zoiets aan personen hangt'
Burgemeester Bas Jan van Bochove: 'Alsof zoiets aan personen hangt'

Nog steeds enthousiast over samenwerking

Algemeen

WEESP - Burgemeester Bas Jan van Bochove is nog steeds enthousiast over de samenwerking van de Vechtgemeenten. Hij voorziet dan ook geen problemen nu er in Stichtse Vecht een nieuwe burgemeester komt.

In korte tijd vertrokken twee belangrijke voorvechters van de gemeentelijke samenwerking tussen Weesp, Wijdemeren en Stichtse Vecht. Burgemeester Bart Horseling van Weesp ging met pensioen en burgemeester Mirjam in 't Veld van Stichtse Vecht ging naar Amstelveen.

"Dan wordt meteen de vraag gesteld of dit van invloed is op de samenwerking. Alsof zoiets aan personen gebonden is?", zo verwondert Van Bochove zich op Radio Weesp. "Als ik voor mezelf mag spreken: ik merk nog steeds een enthousiasme en tevredenheid in de Weesper raad en bij de andere gemeenten."

Volgende week gaat in Stichtse Vecht Liesbeth Spies aan de slag als waarnemend burgemeester. Zij is geen onbekende van Weesp: als minister van Binnenlandse Zaken verdedigde zij in 2012 het gesneuvelde wetsvoorstel om Weesp te laten fuseren met Muiden, Naarden en Bussum. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant