Weesp geliefd om de bouwgrond: de Bloemendalerpolder
Weesp geliefd om de bouwgrond: de Bloemendalerpolder

'Bouwgrond polder belangrijk voor regio'

Algemeen

WEESP - De bouwgrond in de Bloemendalerpolder is belangrijk voor de regio Gooi & Vechtstreek. Daarom moet worden voorkomen dat Weesp wegdrijft richting Stichtse Vecht en de provincie Utrecht.

Dat is een van de belangrijkste redenen waarom adviseurs in opdracht van de provincie Noord-Holland stelden dat Weesp en Wijdemeren de al bestaande samenwerking met Stichtse Vecht niet moet intensiveren.

Hilversum
Daarintegen moeten de twee binnen de regio blijven door de samenwerking met Hilversum te zoeken.

Onmacht
"Weesp heeft nog ruimte voor bedrijven, een groot goed in een overbezet gebied. Weesp en Wijdemeren horen bij de Gooi en Vechtstreek en het verwondert ons zeer dat het gebied deze twee gemeenten zo gemakkelijk laat 'wegdrijven' richting Stichtse Vecht en Utrecht. Dit toont wat ons betreft eerder de onmacht van het gebied om zichzelf te organiseren dan een diepgewortelde opvatting over Weesp en Wijdemeren", aldus het rapport.

Slechte ervaring
Dat Weesp en Wijdemeren slechte ervaringen hebben met Hilversum en het gewest Gooi en Vechtstreek, lossen de adviseurs op met een volgende aanbeveling: Hilversum moet zijn best doen wat van die samenwerking te maken

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant