Afbeelding

'Weesp en Wijdemeren moeten samenwerken met Hilversum'

Algemeen

WEESP - Weesp en Wijdemeren moeten de samenwerking met Stichtse Vecht niet intensiveren en de banden met Hilversum aanhalen. Dat blijkt uit een advies dat in opdracht van de provincie Noord-Holland is gemaakt voor de toekomst in de regio. 

Het advies is voor de zogeheten middellange termijn. Op korte termijn gaan de gemeenten Muiden, Naarden en Bussum al fuseren. Nu ligt er een visie voor de periode daarna.

Zelfstandig
Weesp blijft in die plannen zelfstandig, maar moet de samenwerking met Stichtse Vecht niet uitbreiden. Samen met Wijdemeren moet Weesp gaan kijken naar Hilversum.

"Hilversum blijft voorlopig zelfstandig, maar niet zonder meer. Hilversum biedt zich ten eerste aan als een aantrekkelijke en op een gelijkwaardige samenwerking gerichte partner van Wijdemeren en Weesp. En ten tweede neemt Hilversum zijn positie als centrumgemeente ten volle in", zo staat in het rapport.

Rapport
Het rapport is gemaakt door Hannie te Grotenhuis, adviseur op het gebied van samenwerking, organisatievraagstukken en veranderprocessen, en Geert Jansen, oud-commissaris van de Koningin van de provincie Overijssel.

Meer
Verder moet de rol van de provincie Noord-Holland in de hele regio toenemen. Dit is het advies dat dinsdagavond is gepresenteerd. Pas na de zomer staat het op de politieke agenda van de provincie. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant