Afbeelding

Verbazing over samenwerkingsadvies Hilversum

Algemeen

WEESP - Weesper gemeenteraadsleden reageren verbaasd op het advies om meer met de gemeente Hilversum te gaan samenwerken. "Blij ben ik er nog niet mee."

Het advies werd in opdracht van de provincie Noord-Holland gegeven en werd dinsdagavond gepresenteerd. Bij die presentatie waren de Weesper raadsleden Alexander Bruch (VVD), Jan Renzenbrink (CDA) en Jean van der Hoeven (CDA) aanwezig.

Hilversum
Volgens het advies moeten Weesp en Wijdemeren de recent aangegane samenwerking met Stichtse Vecht niet verder intensiveren en op termijn meer met Hilversum gaan doen.VVD-fractievoorzitter Alexander Bruch.
In de maag
Alexander Bruch: "Ik ben verbaasd. Blij ben ik er nog niet mee. We zijn net de samenwerking met Hilversum aan het afbouwen. Wat hebben we in Weesp met Hilversum? Ik heb het idee dat ze met Hilversum een beetje in de maag zaten nadat ze voor alle gemeenten een oplossing hadden gevonden."


CDA-fractievoorzitter Jan Renzenbrink.

Weinig daden
Ook Jan Renzenbrink is verrast. "Ik weet niet wat ik hiervan moet vinden. Voor mijn gevoel zijn we weer acht jaar terug in de tijd geslingerd naar vlak voor de beoogde fusie van Weesp, Muiden, Naarden en Bussum (GV4). Een tijd van veel praten en weinig doen."

Renzenbrink vervolgt: "We hebben juist als Weesp stappen gezet en de samenwerking met Wijdemeren en Stichtse Vecht opgezocht. Met dit advies ben ik bang dat de tegenstanders nu een stok hebben om mee te slaan en de voorstanders van de samenwerking terughoudend worden. Misschien worden we wel teruggefloten."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant