Theo Reijn, CDA-fractievoorzitter Wijdemeren
Theo Reijn, CDA-fractievoorzitter Wijdemeren
Audio

CDA Wijdemeren zet samenwerking Weesp Stichtse Vecht op de tocht

Algemeen

WEESP - Het CDA in Wijdemeren stelt de samenwerking met Weesp en Stichtse Vecht in het sociaal domein ter discussie. Het gaat daarbij om de zorgtaken waar de gemeenten verantwoordelijk voor worden. 

De partij is bang dat de zorg te ver van de mensen af komt te staan. "Straks moeten onze inwoners misschien naar Amersfoort of Nieuwegein voor bepaalde zorg of speciaal onderwijs, terwijl we in Hilversum goede voorzieningen hebben. We voelen ons meer thuis bij Gooi en Vecht dan bij Utrecht", aldus fractievoorzitter Theo Reijn.

Het CDA heeft met dit punt veel stemmen gekregen bij de gemeenteraadsverkiezingen en is nu de grootste partij in Wijdemeren. Bij de coalitieonderhandelingen is het een speerpunt. Op andere terreinen, zoals toerisme, ziet het CDA Wijdemeren de samenwerking met Weesp en Stichtse Vecht wel zitten.

Zware opgave
B&W van Weesp tonen zich juist erg enthousiast over de samenwerking met Stichtse Vecht en Wijdemeren. De transities van overheidstaken in het sociaal domein vormen een zware opgave. Weesp koerst op dit gebied helemaal op de samenwerking met deze drie gemeenten. Daar zijn ook al afspraken over gemaakt.

Beluister hier een fragment van het interview met Theo Reijn op Radio Weesp.

   Beluister hier het fragment

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant