Wethouder Zierleyn
Wethouder Zierleyn

Weesp noemt zorguitspraken Wijdemeren 'kwalijke bangmakerij'

Algemeen

WEESP - Zeggen dat Weespers in de toekomst voor zorg of onderwijs naar Nieuwegein of Amersfoort moeten is kwalijke bangmakerij. Dat stelt Weesper wethouder Christian Zierleyn als reactie op het CDA in Wijdemeren. "De zorg komt juist zo dicht mogelijk bij de mensen", zegt Zierleyn.

De gemeente Weesp werkt met de gemeenten Wijdemeren en Stichtse Vecht aan de nieuwe organisatie van onder andere zorg en onderwijs (transitie sociaal domein). Het CDA Wijdemeren wil dat met Gooi & Vecht regelen, niet met het Utrechtse Stichtse Vecht.

Fractievoorzitter Theo Reijn gebruikte als argument dat zorg en onderwijs te ver van de inwoner af zouden komen te staan. 

Sociale wijkteams
Volgens Zierleyn klopt dat niet. "Reijn zou beter moeten weten. Dat wij de inkoop gezamenlijk in Utrecht laten doen, wil niet zeggen dat Weespers ver weg moeten voor hun zorg. Absolute onzin. H
et tegendeel is waar: de zorg blijft dicht bij huis of komt zelfs nog meer in Weesp dan nu het geval is. Daar hebben wij afspraken over met de zorginstanties in Gooi & Vecht."

Zierleyn wijst daarbij onder andere op de komst van 'sociale wijkteams'. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant