Transities worden al maanden voorbereid.
Transities worden al maanden voorbereid.

Weesp wil in gesprek met Weespers over nieuwe taken

Politiek

WEESP - Vanaf volgend jaar krijgt de gemeente Weesp er flink wat nieuwe taken bij op het gebied van jeugdzorg, werk en ondersteuning. Om dit zo goed mogelijk te organiseren, wil de gemeente met Weespers in gesprek. Volgende week is de eerste bewonersmiddag.

De 'transities in het sociaal domein' komen voort uit nieuw overheidsbeleid. Zaken die voorheen door het Rijk werden geregeld, worden in 2015 overgeheveld naar de gemeenten. Dat levert de lokale overheid meer taken, veranderingen en kosten op, terwijl er toch ook weer bezuinigd moet worden. Kortom: het wordt nog een hele uitdaging.

Op het stadhuis worden de transities al geruime tijd voorbereid Voor Weespers die ondersteuning nodig hebben op het gebied van zorg, welzijn en werk gaat er als gevolg van de transities wel het een en ander veranderen. Er zal vanaf 2015 een (nog) groter beroep worden gedaan op zelfredzaamheid. 

Weesp ziet een oplossing in het invoeren van sociale wijkteams. Deze teams richten zich op individuele en collectieve vragen van burgers op het gebied van welzijn, zorg, werk & inkomen, wonen en gezinsrelaties. Laagdrempelige oplossingen zijn het uitgangspunt.

Weespers die willen meepraten en meedenken over alle veranderingen zijn woensdag 20 augustus vanaf 13.45 uur welkom in het Lichthuis aan het Waagplein. Vooraf aanmelden is niet verplicht, maar wordt wel erg op prijs gesteld. Aanmelden kan door te mailen naar sociaaldomein@weesp.nl of te bellen met 0294-491 391.

Wethouder Transities Astrid Heijstee houdt een korte presentatie. Daarna is er gelegenheid om aan diverse thematafels in gesprek te gaan met elkaar en met medewerkers van de gemeente, aanbieders en andere betrokkenen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant