Afbeelding

Wijdemeren blijft samenwerking steunen

Algemeen

WEESP - Wijdemeren blijft de samenwerking met Weesp en Stichtse Vecht in het sociaal domein steunen. Wel komt er een evaluatie in 2015.

CDA, VVD en PvdA-GroenLinks in Wijdemeren hebben maandag hun raadsakkoord gepresenteerd. Het CDA liet zich onlangs zeer kritisch uit over het samenwerkingsverband van de Vechtgemeenten in het sociaal domein: de zorgtaken waar de gemeenten verantwoordelijk voor worden.

"We voelen ons meer thuis bij Gooi en Vecht dan bij Utrecht", zo zei fractievoorzitter Theo Reijn toen. Het CDA werd bij de gemeenteraadsverkiezingen de grote winnaar.

Maar in het bereike raadsakkoord staat nu dat de partijen achter de samenwerking blijven staan. Kritische kanttekeningen zijn er wel: "Wij koppelen daar niet een marsroute naar herindeling aan", zo zeggen de partijen.

Ook gaan de partijen volgend jaar de samenwerking evalueren. "Daarbij kijken wij weer nadrukkelijk naar de regio Gooi en Vechtstreek. Niet uitgesloten is ook dat de beide regio's naar elkaar toe zullen groeien, zoals reeds het geval is met de politieregio Midden-Nederland."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant