Een flink aantal zwevende kiezers heeft een voorkeur uitgesproken.
Een flink aantal zwevende kiezers heeft een voorkeur uitgesproken.

Stadspeiling: WSP en GroenLinks stijgen

Algemeen

WEESP - De WSP blijft de grootste partij in de Stadspeiling van het WeesperNieuws. Op dit moment zou de stadspartij zelfs vijf zetels in de gemeenteraad kunnen bemachtigen. Ook GroenLinks doet het goed en krijgt er een zetel bij ten opzichte van de peiling van begin januari.

Bij de vorige peiling waren er erg veel 'zwevende kiezers', respondenten die nog geen keuze voor een partij konden maken. Het aandeel zwevende kiezers was goed voor vijf zetels. Daar zijn er nu nog drie van over.

De twee zwevende zetels gingen naar WSP en GroenLinks. De andere partijen blijven vooralsnog stabiel. VVD en D66 staan op twee zetels, CDA, PvdA en Artikel50 op één.

Er is geen rekening gehouden met de lijstverbinding die PvdA en GroenLinks zijn aangegaan. Daarmee maken beide partijen meer kans op een restzetel, maar die restzetel gaat naar slechts één van beide. Hoe dat uitpakt, is afhankelijk van de totale uitslag.

Bij tussenmetingen tijdens deze Stadspeiling bleek dat de lijstverbinding telkens goed uitpakte voor GroenLinks en slecht voor de PvdA.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant