De wethouder en de maakster bekijken het resultaat
De wethouder en de maakster bekijken het resultaat

Borstbeeld Koning Willem-Alexander siert raadzaal

Algemeen

WEESP - Vol trots overhandigde het voormalig Wijkoverleg Centrum donderdag aan de gemeente een borstbeeld van koning Willem-Alexander. Wethouder Dasselaar mocht het onthullen.

Vooralsnog staat het beeld in een hoek in de raadzaal. Of het daar blijft staan, wordt nog bekeken. Bij bijvoorbeeld raadsvergaderingen zou het in de weg kunnen staan. Het is daarom ook mogelijk dat het beeld een plek krijgt in de Burgerzaal of in de hal.

Het borstbeeld is gemaakt door Burney Bavelaar. Zij was er op eigen initiatief al aan begonnen. Toen de wijkoverleggen werden opgeheven had Wijkcomité Centrum nog geld over. Aan Bavelaar werd gevraagd het beeld af te maken en geschikt te maken voor het stadhuis.

Alle betrokken partijen toonden zich blij met het resultaat. Wethouder Dasselaar had al eens in de werkplaats mogen kijken en ziet het beeld als een sieraad voor het stadhuis.

Sinds de troonswisseling in 2013 hangt er een staatsieportret van koning Willem-Alexander en koningin Máxima boven de schouw. Voor iets anders was geen geld. Ook al is er nu iets mooiers, de foto blijft hangen. Deze plek is namelijk al afgevallen als locatie voor het beeld. Een borstbeeld moet op ooghoogte, zo heeft de maakster aan de stadsbestuurders meegegeven.

Het wijkoverleg vertelt over de totstandkoming
Het staatsieportret blijft evengoed hangen
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant