Afbeelding

Bewoners betrappen insluipers in huis

Algemeen

WEESP - In twee woonhuizen in Weesp zijn de afgelopen week inbrekers betrapt door de bewoners. Er zijn insluipingen gemeld aan het Herensingel en de Utrechtseweg.

Aan het Herensingel hoorde een bewoner vorige week donderdag rond half tien 's avonds gerommel op zolder. Toen hij ging kijken zag de bewoner een onbekende man op de zoldertrap. De bewoner belde snel de politie en bleef zelf beneden wachten.

Toegesnelde politieagenten die even later poolshoogte gingen nemen, zagen dat het zolderraam van het huis openstond. De insluiper was toen al in geen velden of wegen meer te bekennen.

Signalement
Van de inbreker is een duidelijk signalement beschikbaar: het gaat om een blanke man met zwart kort haar, 1.70/1.80 meter lang, tussen de 20 en de 30 jaar oud. Hij droeg die avond een bruine jas en een lichtbruine broek. De politie gaat ervan uit dat de man over het dak is weggevlucht.

Utrechtseweg
Aan de Utrechtseweg betrapte een bewoner vrijdagochtend vroeg een inbreker in huis. Die was rond half vijf via de tuin binnengekomen. Ook hier wist de inbreker te ontsnappen voor de politie er was. Er worden uit het huis diverse spullen vermist.

Kalle
In diezelfde nacht vond er nog een derde incident plaats. Er werd namelijk ook ingebroken bij kapper Kalle aan de Kerklaan. De daders wisten de kapsalon binnen te komen door een raam te vernielen.

De politie is druk bezig met het onderzoek en kijkt ook naar een mogelijk verband. Getuigenverklaringen en tips zijn hierbij van harte welkom. Wie iets verdachts gezien heeft of andere informatie heeft, wordt verzocht contact op te nemen met de politie op nummer 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven is ook mogelijk. Dit kan via Meld Misdaad Anoniem, bereikbaar via telefoonnummer 0800-7000.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant