Afbeelding

Bejaarde bestolen door nepagent

Algemeen

WEESP - Een 83-jarige Weespse is vrijdag het slachtoffer geworden van een oplichter die zich voordeed als agent. Bij haar woning aan de Papelaan lukte het de man om binnen te komen nadat een eerdere poging aan het Herensingel mislukte. Zo meldt de politie.

De nepagent droeg een politiejas. Bij de 83-jarige Weespse stak hij een verhaal af over inbraak en preventie en werd door de vrouw binnengelaten. Nadat de dief na enige minuten de woning verliet bleek dat de woning was doorzocht, mogelijk door een handlanger. Er bleken diverse spullen te zijn gestolen.

Aan het Herensingel werd de man door de bewoonster de deur geweigerd. Daar vertelde hij dat er mogelijk iets aan de hand zou zijn en dat hij binnen wilde komen. De vrouw vertrouwde het niet en weigerde de man toegang, zelfs toen hij een papiertje met een politielogo liet zien.

De politie heeft een signalement vrijgegeven. Het gaat om lichtgetinte man, 30-35 jaar, met een verzorgd uiterlijk, een gezet, wat stevig postuur en een blauwe jas met vermoedelijk de opdruk 'Politie'. De politie waarschuwt om bij nepagenten meteen 112 te bellen. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant