Afbeelding

Zes maanden cel voor ramengooier

Algemeen

WEESP - Zes maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk met aftrek van voorarrest. Dat heeft de 44-jarige Weesper gekregen voor het meermaals ingooien van een raam bij verzorgingshuis Oversingel.

Met de straf volgt de rechter de eis van het Openbaar Ministerie. Die rekende het de Weesper twee weken geleden zwaar aan dat het niet de eerste keer was dat de man zich voor vernielingen moest verantwoorden.

Naast de celstraf heeft de man ook nog een gebiedsverbod opgelegd gekregen. Hij mag zich niet meer in de omgeving van Oversingel vertonen.

Omdat de Weesper in de herfst van vorig jaar werd opgepakt, zit zijn straf er al bijna op. Er wordt op korte termijn gekeken of de man kan worden opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. 

Ramengooier
De 44-jarige Weesper werd in september opgepakt nadat binnen een week meermaals de ramen van Oversingel werden ingegooid.  De man moest al eerder de cel in voor een reeks vernielingen aan ramen, auto's en reclameborden. Hij pleegde vorig jaar zoveel vernielingen in Weesp dat de misdaadcijfers op dat vlak een behoorlijke stijging lieten zien
 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant