Afbeelding

OM: 'Ramengooier moet twee jaar cel in'

Algemeen

WEESP - Als het aan het Openbaar Ministerie ligt, verdwijnt de ramengooier voor zeker twee jaar achter slot en grendel. 

Ramengooier
De 'ramengooier' is een 44-jarige Weesper die sinds hij zijn eigen huis in brand stak in de zomer van 2012, een spoor van vernielingen achterlaat in Weesp: van het bekrassen van auto's tot het meermaals ingooien van ramen in de binnenstad.  Het zorgcentrum Oversingel was al zeven keer doelwit en steeds weer hetzelfde raam van de kapsalon werd ingegooid. 

Omdat de vergrijpen (bekrassen, ramen ingooien en kleine vernielingen) geen zware misdrijven zijn, was het voor de rechter moeilijk om de man lang achter slot en grendel te zetten. Zelf weigert de Weesper ook nog eens elk psychologisch onderzoek. 

Weer raak
Afgelopen maandag kwam de Weesper vrij nadat hij een straf van vier maanden had uitgezeten. Ondanks een gebiedsverbod reisde hij bijna direct door naar Weesp om iets na drie uur 's nachts twee ramen van Oversingel in te gooien. Hij werd gezien door medewerkers van Oversingel.

Het Openbaar Ministerie laat weten dat de maat nu vol is. De man verschijnt nu voor de derde keer voor de rechter voor hetzelfde vergrijp en komt daarmee in aanmerking voor de 'Maatregel Inrichting Stelselmatige Daders'. Kort gezegd wordt de Weesper daarmee voor twee jaar opgesloten en psychisch behandeld.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant