nieuwe uitvoerder juli 2021
nieuwe uitvoerder juli 2021 Foto: WeesperNieuws

Dankzij convenant wordt het veiliger in openbaar vervoer

Algemeen

WEESP Vervoerregio Amsterdam en gemeente Amsterdam hebben vandaag het Convenant Sociale Veiligheid ondertekend. Daarin staan nieuwe afspraken op het gebied van veiligheid in het openbaar vervoer, haltes en stations binnen het zogenoemde concessiegebied Amsterdam. Daarnaast sluit een groot aantal partijen in en om Amsterdam een veiligheidsarrangement.

De Vervoerregio, gemeente Amsterdam en vervoerders hechten grote waarde aan veiligheid in de openbare ruimte. Door gewijzigde politiecapaciteit was het nodig nieuwe afspraken te maken over hoe die veiligheid gewaarborgd moeten worden. Die afspraken zijn nu vastgelegd in het Convenant Sociale Veiligheid.

Belangrijkste onderwerpen uit het Convenant Sociale Veiligheid:
- Samenwerking tussen gemeente Amsterdam en de Vervoerregio om de sociale veiligheid in het OV en de bijbehorende openbare ruimte te kunnen waarborgen.
- Afspraken op het gebied van inzet van boa’s, financiële verplichtingen en informatie-uitwisseling ten behoeve van sociale veiligheid in en om het openbaar vervoer in concessiegebied Amsterdam.
- Monitoring van verminderde preventieve inzet van politie, extra inzet van boa’s en samenwerking met politiebasisteams.

Veiligheidsarrangement Sociale Veiligheid

Bovendien is met een groot aantal partijen een veiligheidsarrangement afgesproken. Dit vormt de basis voor samenwerking, gezamenlijke doelstellingen, rolverdeling en verantwoordelijkheden. Aan het arrangement doen de volgende partijen mee: Vervoerregio Amsterdam, gemeente Amsterdam, GVB, Connexxion, Amstelland-Meerlanden, Gooi- en Vechtstreek, Haarlem-IJmond en Zaanstreek, Keolis Almere Stad en Streek, EBS Waterland, OM Amsterdam, Nationale Politie, THOR, Pro Rail, NV Nederlandse Spoorwegen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant