De bibliotheek is op zoek naar gastdames en -heren.
De bibliotheek is op zoek naar gastdames en -heren. Foto: Vrijwilligerscentrale

Weer aantal mooie vrijwilligersvacatures

Algemeen

WEESP Vrijwilligerscentrale Weesp heeft weer een aantal leuke vrijwilligersvacatures.

Zorg jij ervoor dat Sandra (33 jaar) even tot rust kan komen?

Sandra is moeder van 2 kinderen (2 en 4) en heeft een intensieve tijd achter de rug. Zou jij op dinsdag of vrijdagochtend tijd met haar kinderen door willen brengen? Bijvoorbeeld samen naar buiten gaan, boekjes lezen of gewoon met ze spelen. De kinderen vinden veel leuk. Moeder heeft dan even tijd voor zichzelf, tijd die ze goed kan gebruiken om even uit te staan en op te laden.
Als vrijwilliger kun je rekenen op (intensieve) ondersteuning vanuit Handjehelpen. Wij zoeken diverse vrijwilligers die goed kunnen aansluiten. Ben jij iemand die simpelweg een steuntje in de rug kan bieden omdat iemand is vastgelopen of dreigt vast te lopen? En snap jij dat het gewone leven mensen kan breken én helen? Dan maken we graag kennis met jou!

Ga jij met Petra (44 jaar) shoppen, naar de film of een ijsje eten?

Petra woont op de Achtergracht bij Philadelphia en is op zoek naar een leuke vrijwilligster van ongeveer haar leeftijd om gezellige dingen mee te doen. Ze zou graag gaan shoppen, naar de bioscoop of een ijsje eten. Ook houdt ze ervan om creatief bezig te zijn en iets te knutselen. Wandelen of iets bezichtigen vindt ze ook leuk.
Doordeweeks werkt ze bij een supermarkt. Lijkt het jou leuk om af en toe eens iets met Petra te doen? Op een vrije dag of een keertje op zaterdag of zondag? En ben jij een vrouw tussen de 35 en 50? Dan komen we graag met jou in contact!

De bibliotheek is op zoek naar gastheren/ gastvrouwen

Als vrijwilliger neem je de rol aan van gastheer/vrouw en ben je herkenbaar voor de bezoekers als aanspreekpunt. Je verwelkomt de bezoekers op de rustige momenten, maakt waar gewenst een praatje en assisteert met het bedienen van de apparatuur. Dit varieert van het gebruiken van de OBA website tot hulp bij het lenen van een boek. Waar nodig verwijs je naar de OBA medewerker of een samenwerkingspartner. Een dienst duurt 5 uur.

De vrijwilligerscentrale is bereikbaar op info@vcweesp.nl of 06 - 82 60 59 87. Voor alle vacatures kijk op www.vcweesp.nl

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant