Afbeelding
Foto: WeesperNieuws
Vrijwilligersvacatures

Word hét aanspreekpunt in de bibliotheek

Algemeen

WEESP De Vrijwilligerscentrale Weesp selecteert elke week voor de lezers van het WeesperNieuws een aantal nieuwe/recente vrijwilligersvacatures binnen Weesp of in de nabije omgeving.

De bibliotheek zoekt een gastheer/vrouw
Als gastheer/vrouw ben je het aanspreekpunt voor de bezoekers. Je verwelkomt de bezoekers op de rustige momenten, maakt waar gewenst een praatje en assisteert met het bedienen van de apparatuur. Dit varieert van het gebruiken van de OBA website tot het lenen van een boek bij de lendomaat. Waar nodig verwijs je naar de OBA medewerker of een samenwerkingspartner. Minimale inzet 5 uur per week én je ontvangt een gratis bibliotheek abonnement.

Ben je handig en kun je goed met tieners overweg?
Het Vechtstede College is, met ingang van het nieuwe schooljaar, op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om te ondersteunen bij de science en techniek lessen. Je helpt onderbouwleerlingen (12-15 jaar) bij het maken van werkstukjes en met het veilig werken met de gereedschappen (zaag, kolomboor, zetbank, vijl, hamer, etc.).

Hou je van smartlappen?
Elke donderdagmorgen (10.00 - 12.30 uur) wordt in het Grand Café van de Hogewey de activiteit “Smartlappen” georganiseerd. Een bijeenkomst waar door middel van cd, dvd of muzikant smartlappen ten gehore worden gebracht. Er wordt door onze bewoners met dementie graag en vaak met volle overgave aan deelgenomen. Deze bewoners worden door vrijwilligers van hun woning gehaald en na afloop weer teruggebracht. Tijdens de activiteit begeleidt de vrijwilliger de bewoner en helpt, indien nodig, bij het nuttigen van de aangeboden versnaperingen (hulp bij drinken en eten).

Vragen over vrijwilligerswerk?
In een vrijblijvend gesprek kunnen de mogelijkheden worden doorgenomen. Op www.vcweesp.nl staat meer informatie over bovenstaande én andere vacatures. De vrijwilligerscentrale is bereikbaar op info@vcweesp.nl of 06 - 82 60 59 87. Ook (online)adviesgesprekken zijn mogelijk.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant