Afbeelding
Foto: Pexels
Vrijwilligersvacatures

Speel een potje rummikub of sjoelen met mevrouw Pieters

Algemeen

WEESP Samen maken we Weesp mooier. De Vrijwilligerscentrale Weesp selecteert elke week voor de lezers van het WeesperNieuws een aantal nieuwe/recente vrijwilligersvacatures binnen Weesp of in de nabije omgeving.

Denk jij al langer na over vrijwilligerswerk? Misschien is dit het moment. Veel organisaties op het gebied van zorg en welzijn zijn dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. De coronaperiode heeft ervoor gezorgd dat vrijwilligers gestopt zijn. En juist deze organisaties kunnen niet zonder enthousiaste en betrokken vrijwilligers! Al vanaf een uurtje per week kun je iets betekenen.

Speel jij een spelletje rummikub of sjoelen met mevrouw Pieters (80 jaar)
Mevrouw Pieterse is 80 jaar heeft Parkinson en is rolstoel afhankelijk. Ze houdt van een spelletje, bijvoorbeeld rummikub of sjoelen. Maar ook een rondje wandelen of wat borduren spreekt mevrouw aan. Ben jij een vrouw die dit samen met haar wil doen, eens per 2 weken op een dinsdagmiddag of
Op het moment dat jij komt heeft mevrouw gezelschap en kan haar man even iets voor zichzelf doen.

Hou je van tuinieren?
Versa Welzijn is op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om bij oudere mensen thuis te helpen in de tuin. Het is voor hen vaak lastig om de tuin te onderhouden.
Het gaat om lichte tuinwerkzaamheden als snoeien, onkruid weghalen, grasmaaien etc. Je krijgt een kleine vergoeding per uur.

Hou je van (klassieke) muziek en heb je feeling met mensen met dementie?
Als mevr. Kreemer klassieke muziek hoort, zingt ze elke noot mee. Dhr. Jahzee geniet van het samen zijn bij het luisteren naar muziek en geeft de maat aan. Ondersteun jij de activiteitenbegeleider bij het begeleiden van bewoners met dementie die naar klassieke muziek luisteren?
Je haalt en brengt bewoners naar deze muziekactiviteit, geeft aandacht aan de bewoners, deelt wat te drinken uit en helpt waar nodig.

Vragen over vrijwilligerswerk?
De vrijwilligerscentrale is bereikbaar op info@vcweesp.nl of 06 - 82 60 59 87.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant