André Verheul neemt de NNP-prijs in ontvangst van Lou Lichtenberg
André Verheul neemt de NNP-prijs in ontvangst van Lou Lichtenberg

'NNP-prijs is waardering voor ons allemaal'

Algemeen

WEESP - Bij het WeesperNieuws stromen vandaag de felicitaties binnen. Gisteren werd aan het redactieteam de Prijs voor de Nieuwsbladjournalistiek toegekend voor het langlopende, crossmediale verslag van de vervanging van de Weesperbrug in oktober 2013.

Hoofdredacteur André Verheul toont zich erg verguld. "Een prachtige waardering voor het stapje extra dat wij vaak zetten. Niet alleen onze redactie, maar iedereen bij het WeesperNieuws en uitgever Enter Media. Deze prijs en alle felicitaties zijn dan ook voor ons allemaal." 

Juryrapport
De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Nederlandse Nieuwsbladpers (NNP), de landelijke organisatie van lokale nieuwsmedia. De jury bestond uit Joop Atsma, Lou Lichtenberg en Arie Verhoef. 

Lichtenberg zei namens de jury: "In de zeldzame en voor Weesp unieke operatie, waarbij de bijna 80 jaar oude stalen boogbrug in een avond vervangen werd door een nieuwe, zag de redactie van het WeesperNieuws aanleiding eens stevig in de mediabus te blazen. In de huis-aan-huiskrant was vooraf van alles te lezen over de historie van de oude brug en de aankomst van de nieuwe. In een 'bewaareditie' verschenen meerdere pagina's met een uitgebreid verslag, achtergronden en foto's van de operatie en interviews met toeschouwers. Bovendien versterkte de website WeesperNieuws.nl deze grootse aanpak door vele berichten op een frisse, uitnodigende wijze te brengen en daarbij ook nog optimaal gebruik te maken van specifieke mogelijkheden die de site biedt in de vorm van een webcam, een liveblog en een timelapse."

Andere genomineerden
De andere genomineerden voor de prijs waren een achtergrondserie in Het Kontakt Alblasserwaard en een aangrijpend dubbelinterview in Het Urkerland. De jury gaf een eervolle vermelding aan Eilanden-Nieuws uit Goeree-Overflakkee voor een bewaarmagazine over de Watersnoodramp in 1953. 

De prijs voor de beste foto ging naar Peter de Koning van Brabants Centrum in Boxtel, de De A.M. Banda-prijs voor het beste commerciële initiatief ging naar het project Vrouwen in Zaken van de Hoogeveensche Courant.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant