Afbeelding

WSP, GroenLinks en PvdA vormen coalitie in Weesp

Algemeen

WEESP - De WSP, GroenLinks en de PvdA in de Weesper gemeenteraad hebben overeenstemming bereikt over de vorming van een coalitie. 

De drie partijen praten al sinds de dag na de verkiezingen met elkaar, maar een definitieve overeenstemming bleef tot op heden uit. In de afgelopen week werd ook nog met andere partijen gesproken.

De partijen laten in een verklaring het volgende weten:. "Vandaag hebben WSP, GroenLinks en de PvdA  het vertrouwen naar elkaar uitgesproken om een coalitie te vormen en een bestuursovereenkomst met elkaar vast te leggen. De gezamenlijke intentie is om Weesp de komende vier jaar te gaan besturen en te leiden in de zware taken die naar de gemeente toe gaan komen. De drie partijen gaan direct de coalitieonderhandelingen starten. De uitwerking van het coalitie-akkoord zal in openbaarheid plaatsvinden." 

[update] Raadslid Astrid Heijstee is kandidaat-wethouder voor de WSP, maar om de schijn van belangenverstrengeling te voorkomen zal zij (vanwege haar vastgoedachtergrond) niet de portefeuille Ruimtelijke Ordening krijgen. Zo lichtte Max van Dorth (GroenLinks) namens de kersverse coalitiepartners toe op Radio Weesp. De andere wethouderskandidaten zijn nog niet bekend.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant