Afbeelding

Vier partijen praten verder over coalitie

Algemeen

WEESP - De WSP zet de onderhandelingen over een coalitie in Weesp voort met drie partijen: GroenLinks, PvdA en CDA.

Lijsttrekker Ad van Gemert meldt dat er deze week verder wordt gesproken. Hij verwacht volgende week in een gezamenlijk overleg over een coalitieprogramma te kunnen spreken. Dan wordt ook meer duidelijk over de samenstelling: drie of vier partijen.

Artikel 50 is niet ingegaan op de uitnodiging om te komen praten. Lijsttrekker Gerton van Unnik vertrouwt de WSP niet omdat er in die partij mensen zijn die in de vastgoedwereld actief zijn. "Bouwbelangen", noemde hij dat al vaker. Enkele D66'ers hebben daar ook moeite mee. Daardoor mist de WSP vertrouwen bij D66. 

Van Gemert: "Laat ik er één keer iets over zeggen: er zijn helemaal geen bouwbelangen. Het is een non-issue. Iedere partij heeft mensen op de lijst die wel ergens bij betrokken zijn. Laten we daar blij mee zijn, daarmee kunnen we samen het beste maken van Weesp." 

De VVD is afgehaakt om een andere reden. "Als verliezer rest slechts afwachten in bescheidenheid. We hebben één gesprek gehad met de WSP, maar zien op dit moment geen mogelijkheid voor deelname aan een stabiele coalitie", aldus Alexander Bruch van de VVD. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant