Niek Roozen: 'Ik creëer graag omgevingen waar mensen kunnen genieten'
Niek Roozen: 'Ik creëer graag omgevingen waar mensen kunnen genieten'

Roozen lanceert schansenplan met meer groen

Algemeen

WEESP - De wal van de Theetuin als voorbeeld voor de andere schansen, het einde van die betonnen kolos op de Nieuwe Achtkant en overal meer bomen. Dat is het plan dat landschapsarchitect Niek Roozen heeft gelanceerd voor de opknapbeurt van de schansen.

Niek Roozen presenteerde het plan deze week aan de gemeenteraad. Hij gaat uit van het huidige plan om de schansen op te knappen, maar stelt een aantal aanpassingen voor. "Zo blijven de schansen groen, komen er meer bomen dan er nu staan en wordt het onderhoud aangepakt", zo pleit Roozen. Door de reconstructieplannen aan te passen, blijft er geld over om het betonnen kunstwerk op de Nieuwe Achtkant aan te pakken.

"Ik denk dat we het er allemaal over eens zijn dat het niet zo mooi is", aldus Roozen. Volgens hem is het zelfs levensgevaarlijk. "Wie over de rand valt, valt acht meter naar beneden op het beton. Dat gaat een keer mis."

Essentieel onderdeel van het plan van Roozen is om het huidige reconstructieplan niet van tafel te vegen. Daardoor blijven de subsidies van de provincie (75%) overeind. "Ik ben zo vrij geweest om zelf al de provincie te polsen. Die wil er best over praten."

De raadscommissie ging nauwelijks in op de ideeën van Roozen. 

Volgende week donderdagavond bespreekt de gemeenteraad het schansenplan. 


Voorstel van Niek Roozen voor Nieuwe Achtkant, met uitkijkplatform. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant