Opknapbeurt schansen lijkt er toch wel te komen.
Opknapbeurt schansen lijkt er toch wel te komen. T

Nieuw schansenplan in de maak

Algemeen

WEESP - Op het stadhuis wordt nagedacht over een nieuw plan om de schansen op te knappen. Ook de provincie Noord-Holland praat weer mee.

Vorige week zette de gemeenteraad een streep door het plan om de schansen van Weesp te reconstrueren. Daarmee kwam aan een jarenlange discussie een eind. De verwachting was dat daarmee ook alle mogelijkheden waren verkeken op financiële steun van de provincie.

Nu blijkt dat coalitiepartijen WSP, GroenLinks en PvdA het opknappen van de schansen toch niet zomaar laten vallen. De partijen werken aan een nieuw schansenplan. Minder rigoureus, te onderhouden binnen de bestaande middelen voor onderhoud en met steun van de provincie.

Want vanuit Haarlem is er wel degelijk interesse om naar een nieuw plan te kijken, zo zegt de provincie Noord-Holland in het WeesperNieuws. De historische waarde van de Stelling van Amsterdam (de schansen in Weesp zijn daar onderdeel van) is namelijk groot. De provincie ziet graag dat er iets met de vervallen schansen gebeurt. 

Wethouder Herman Tuning hoopt dit najaar al een plan te kunnen presenteren. "Ik hou wel een slag om de arm, de zomer komt er immers aan", zo zegt hij in de krant. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant