Het Sluis- en Bruggenfeest is een van de kernwaarden van Weesp.
Het Sluis- en Bruggenfeest is een van de kernwaarden van Weesp. Foto: Archief WeesperNieuws

Sluis-en-bruggenfeest: veiliger en meer rekening houden met buurtbewoners

Algemeen

WEESP Wat de gemeente en stadsgebied Weesp betreft, wordt ook dit jaar het Nelis’ IJssalon Sluis-en-bruggenfeest georganiseerd, maar wel op een andere manier dan voorheen. De gemeente heeft namelijk de nodige omissies aangetoond. Intussen was de regeldruk het afgelopen jaar zo enorm toegenomen, dat de organisatie heeft overwogen het bijltje erbij te neergooien.

Dit blijkt uit een evaluatieverslag van het Sluis-en-bruggenfeest door de gemeente, in samenwerking met de Stichting Volksfeesten Weesp die het feest elk jaar organiseert. Afgelopen editie was de eerste binnen de grenzen van de gemeente Amsterdam en gaandeweg bleken er het nodige te piepen en te kraken. Na de evaluatie met alle betrokken partijen heeft de gemeente daarom aanbevelingen opgesteld, ‘voor een nog beter en veiliger verloop van Sluis-en-bruggenfeest 2023.

Bewonersbijeenkomst

Een van de aanbevelingen voor 2023 is het organiseren van een bewonersbijeenkomst om de plannen toe te lichten en eventuele knelpunten te bespreken. Daarnaast wordt de organisatie aangeraden een evenementenbureau in de arm te nemen. Vanuit de gemeente is inmiddels een evenementencoördinator aangesteld die zorgt voor een betere afstemming tussen alle betrokken partijen. Daarnaast is de gemeente gestart met een geluidsonderzoek. “Zo wordt er gezocht naar een geluidsniveau dat past bij een gezellig feest, terwijl er zo min mogelijk overlast is voor de omwonenden”, aldus de gemeente.  

Unieke karakter

Voorzitter stadsgebied Katinka Hilders-van de Wetering hecht enorm aan het feest. “Het Sluis-en-bruggenfeest is een van de kernwaarden van Weesp. We willen een verbeterslag maken door het festival veiliger te maken, en meer rekening te houden met buurtbewoners. Natuurlijk vinden we het minstens zo belangrijk dat het festival zijn unieke karakter behoudt”, laat ze weten.

Op WeesperNieuws Extra staan vandaag en morgen veel meer ins en outs uit het evaluatierapport.
 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant