Locatie Stadhuis
Locatie Stadhuis Foto: Nora Schenk

Weesp naar de stembus

Algemeen

WEESP - Op elf locaties in Weesp en Driemond kon vandaag worden gestemd voor de Provinciale Staten en waterschappen. Sommige locaties vertrouwd, anderen nieuw. 

Locatie Oversingel staat niet meer op de lijst, maar door een goede spreiding in de diverse wijken en gebieden zou een gang naar de stembus voor vrijwel iedere enigszins mobiele inwoner mogelijk moeten zijn. De stakingen in het streekvervoer die voor vandaag zijn aangekondigd zouden binnen stemgebied Weesp naar verwachting niet voor grote problemen moeten zorgen.   

De opkomstcijfers in Amsterdam lagen om 13:00 uur iets hoger dan bij de vorige verkiezingen: 14,5% ten opzichte van 9,3% in 2019. In Bussum, ter vergelijking, was om 15:00 uur het opkomstpercentage voor Provinciale Staten 31%, en voor de waterschappen 29%. De stembussen zijn open tot 21:00 uur vanavond, de voorlopige uitslagen zijn vanaf dat tijdstip te volgen via de landelijke nieuwsmedia.

(De tekst loopt verder na de afbeelding)


Locaties

Wat locaties betreft was er voor elk wat wils: in de Amsterdamse berichtgeving werd de Wispe Brouwerij als spannende nieuwe stemlocatie aangeduid, goed te combineren met een uitstapje buiten de hoofdstedelijke contouren. Dat gold ook voor de gang naar het stadhuis, een stemlocatie die voor Weesp al jaren bekend en vertrouwd is.  

(De tekst loopt verder na de afbeeldingen)


Nieuwe stemlocatie: de Wispe Brouwerij in de Laurentiuskerk - Foto: Riz Jongerius


Voormalig pastor Jan Divendal stemt in “zijn” oude kerk - Foto: WeesperNieuws


Foto: Riz Jongerius


Stemmen tussen de stookketels - Foto: Riz Jongerius


De trappen op naar de stembus - foto: Nora Schenk


Stemmig stemmen op het Stadhuis - Foto: Riz Jongerius

Brandweerkazerne Aetsveldselaan

Veilig gevoel: je stem uitbrengen op de brandweerkazerne, waar het decor bestond uit een kloeke brandweertruck en een rijtje zwevende kiezers.

(De tekst loopt verder na de afbeeldingen)Zwevende kiezers - Foto: Sophie Kerssemakers

Stemlocatie in Sporthallen

Liever sportiever? Met een gerichte worp konden de formulieren door de gleuf de bus in worden gemikt in de sporthallen van Driemond (Matchzo),  Aetsveld of Weespersluis. 

Sporthal Weespersluis - Foto: WeesperNieuws

Binnen de lijnen stemmen - Foto: WeesperNieuws

Basisscholen

Ook op basisscholen Van der Muelen-Vastwijk aan de Irenelaan of Brede School Kors Breijer kon aan ieders burgerplicht worden voldaan, net als bij Versa aan de Papelaan.


Jong geleerd is oud gedaan: stemmen op school - Foto: Riz Jongerius


De Brede School Kors Breijer - Foto: Riz Jongerius

Stemmen in de showroom

Stemmen en direct auto’s kijken was mogelijk bij nieuw stemstation Auto Lancker of bij garage Stern, beiden aan de Hogeweijselaan. 


Stembureau Stern. Foto: WeesperNieuws


Stemburau Lancker - Foto: Riz Jongerius


Parallelparkeren to the max - Foto: Riz Jongerius

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant