Afbeelding

Kees Sietsma spreekt op herdenkingsbijeenkomst

Algemeen

WEESP - Kees Sietsma, voormalig commissaris van de politie, spreekt zondag tijdens de herdenkingsbijeenkomst in de Grote Kerk. Weesp herdenkt zondagavond de oorlogsslachtoffers.

Bij zijn geboorte op 11 maart 1945 kreeg Kees Sietsma drie doopnamen mee: Hein, Henk en Jan, de namen van zijn drie broers die in die tijd waren gearresteerd wegens verzetsactiviteiten en op transport waren gesteld naar Duitsland.

Kees Sietsma draagt de namen van zijn broers met trots, maar het heeft hem er wel toe gebracht dat hij gekozen heeft voor een beroep waarin hij een rol kan spelen op de scheidslijn tussen recht en onrecht. Kees Sietsma was commissaris van politie te Amsterdam van 1966 tot 1988.

Programma herdenking 4 mei
19.15 uur:
Stille tocht naar het monument aan de Ossenmarkt
.

Rond 19.25 uur
Programma bij het monument met muziek door het Saxofoonkwartet, een rap door Jesse Schilder, liederen door 'Vrouwen van Weesp' en het Weesper Gemengd Koor, een gedicht voorgedragen door Corry Alberts, een toespraak door Petra Bouwman, twee minuten stilte, het zingen van het Wilhelmus en het defilé langs het monument.

20.45 uur: 
Herdenking in de Grote Kerk aan de Nieuwstraat met de lezing van Kees Sietsma: 'Zoeken naar evenwicht tussen de machtigen en de machtelozen'.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant