Links Barry Dooper, rechts Daniel Nagel
Links Barry Dooper, rechts Daniel Nagel

Barry Dooper vijfde na 'strakke race'

Algemeen

WEESP - Barry Dooper is in vorm voor de Eredivisie Triathlon. Tijdens de laatste test, zaterdag in de kwart van Breukelen, werd de Weesper vijfde.

Barry maakt deel uit van het Hotel het Hart van Weesp / Team TTW, dat in de Eredivisie Triathlon uitkomt. Teamgenoot Daniel Nagel uit Naarden verscheen in Breukelen eveneens aan de start, dus ook de onderlinge samenwerking werd getest.

Zo werd er door beiden tactisch gereden op het fietsonderdeel, waarbij in een faire race jacht werd gemaakt op de koplopers. Als nummer 4 en 5 gingen de TTW'ers met het lopen van start.

Tegen kramp aan
Het harde fietsen eiste zijn tol: Barry liep tegen kramp aan en Daniel kon het tempo niet volgen. Uiteindelijk finishte Barry in een mooie tijd van 1:54:48 op een vijfde plek overall en als eerste bij de H40. Daniel kon net de top 10 niet houden en finishte ook sterk in 1:56:32.

"Al met al een strakke race", aldus Barry en Daniel, die samen met Mark Hamersma en Chris Brands op 18 mei in Weert namens Hotel het Hart van Weesp / Team TTW zullen starten in de eerste wedstrijd in de Eredivisie. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant