Hoe stemde Weesp?
Hoe stemde Weesp? Foto: Riz Jongerius

In Weesp kreeg BBB de meeste stemmen

Algemeen

WEESP - Weesp kleurde bij de verkiezingen voor de provinciale staten BBB-groen. Verder blijkt dat Weesp ten opzichte van de rest van Amsterdam anders heeft gestemd. In Amsterdam is GroenLinks in 63 wijken de grootste partij, in Zuid is dat de VVD en in West en landelijk Noord is BBB de grootste. 

Dit blijkt uit de verkiezingen per wijk die de gemeente heeft gepubliceerd. In Weesp worden drie gebieden onderscheiden: de Bloemendalerpolder, binnenstad/Zuid en Aetsveld/ Oostelijke Vechtoever. Daarnaast is er ook Driemond.
In de Bloemendalerpolder, oftewel Weespersluis, was de opkomst 52 procent, waarbij de VVD met 19 procent de meerderheid kreeg. D66 was goed voor 18 procent van de stemmen en GroeLinks maakt de top 3 compleet met 11 procent. BBB kreeg hier 6 procent van de stemmen.

In Binnenstad/Zuid is de opkomst 81 procent procent en noteerde GroenLinks met 14 procent de meeste stemmen, gevolgd door de VVD met 13 en BBB met 12 procent van de stemmen.
Aetsveld/Oostelijke Vechtoever noteert een opkomst van 62 procent. 20 procent van de stemmen ging naar BBB, 14 procent naar de VVD en 13 procent naar de PvdA.

In Driemond ging 61 procent van de stemgerechtigden naar de stembus, waarbij de BBB goed is voor 20 procent van de stemmen, 11 procent ging naar de VVD en 10 procent naar de Partij voor de Dieren.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant