Breedstraat afgesloten, de Nacht van Weesp kan er maar net door
Breedstraat afgesloten, de Nacht van Weesp kan er maar net door
Foto's

Nacht van Weesp al meteen een heel gepuzzel

Algemeen

WEESP - De deelnemers aan de Nacht van Weesp waren zaterdag al lekker warmgedraaid toen ze van start gingen. Door het woud aan omleidingsborden in de stad, was het een heel gepuzzel om bij het startpodium op het Groote Plein te geraken.

Tussen de technische keuring aan de Hogeweyselaan en het ophalen van de routeboeken aan de Papelaan zat een omleiding vanwege de reconstructie van de Hogeweyselaan. De afsluiting van de Breedstraat maakte vervolgens een ommetje door de wijk Zuid nodig om het Groote Plein te kunnen bereiken. 

Maar de ruim 160 chauffeurs en navigators draaiden daar hun hand niet voor om. Eén voor één vertrokken ze vol goede moed van het Groote Plein voor de grootste autopuzzelrit van Nederland.

De vele tientallen klassiekers trokken de meeste aandacht. De regen was gelukkig gestopt. Weesper KRO-presentator Stefan Stasse begeleidde het vertrek met mini-interviews door het autoraam. Bij de eerste afslag ging het meteen naar rechts, de nieuwe Nieuwstad op.

En zo verdwenen de equipes Weesp uit en de avond in. Morgenochtend vroeg zijn we weer terug. De winnaars worden zondagavond bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking.

Het is dit jaar de 43e editie van de Nacht van Weesp, zoals altijd georganiseerd door de Weesper autosportvereniging De Vechtstreek.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant