De drie broers van Wispe: Jerrit, Remko en Jitze
De drie broers van Wispe: Jerrit, Remko en Jitze

Weesper Wispe lanceert Tripel

Algemeen

WEESP - Het Weesper biermerk Wispe komt met een nieuw bier: Wispe Tripel. Ook bestaat het merk vijf jaar. Zaterdag zijn er tal van activiteiten om dit te vieren. 

In 2009 besloten de drie broers Vellenga, Jerrit, Remko en Jitze, dat Weesp weer een eigen biermerk moest krijgen. Een succes, duizenden liters Wispe worden er nu per jaar gebrouwen.

Nu is er dus weer een nieuwe Wispe: Tripel. Verwijzend naar de kracht van het bier. De Wispe Tripel is een zwaarder, bovengistend bier (7% alc.). Aan de Tripel wordt haver, tarwe- en gerstemout toegevoegd voor een lichtfruitige afdronk.

Feest
Dit weekend zijn er activiteiten om de lancering van het nieuwe bier te vieren. Zaterdag is er bij slijterij Overmars aan het Binnenveer een proeverij (14.30 - 16.30 uur).

Daarna is er een jubileumborrel bij restaurant Aaltje aan de Herengracht (17.00 - 19.00). De eerste Tripel is van het huis, zolang de voorraad strekt.

Wie daarna nog niet genoeg Wispe heeft gedronken kan aanschuiven bij de Wispe & Wesopa City Quiz XXL. Daar is ook aandacht voor het jubileum en er wordt met korting Wispe geschonken. Vanaf 20.30 uur.

Bij bakkerij Mühl wordt de komende tijd speciaal brood gebakken met Wispe en bij Eeterij de Schalkse staat een stoofpotje met het bier op de kaart.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant