Afbeelding

Sluis-en-bruggenfeest kan status ‘hoog maatschappelijk belang’ krijgen

Algemeen

WEESP - De bestuurscommissie overweegt burgemeester Halsema voor te stellen om het Nelis’ IJssalon Sluis-en-bruggenfeest het stempel ‘hoog maatschappelijk belang’ te verlenen. Dat zou onder andere betekenen dat het geluidsniveau nauwelijks hoeft te worden aangepast. Voor evenementen met een ‘hoog maatschappelijk belang’ geldt namelijk een maximum geluidsbelasting van 95 dB(C) op de gevel. 

Dinsdag praat de bestuurscommissie stadsgebied Weesp hierover, mede naar aanleiding van een akoestisch rapport dat is opgesteld door het gespecialiseerde bureau Event Acoustics. Dat is er gekomen naar aanleiding van de evaluatie van het feest van 2022 eerder dit jaar. Vermeend geluidsoverlast van de optredens was namelijk een mogelijk struikelblok, maar volgens Event Acoustics is de hogere norm van het geluid noodzakelijk om het feest te laten plaatsvinden. “Daar waar nodig zijn er in het rapport ook adviezen opgenomen over waar en welke maatregelen kunnen en moeten worden genomen om de hinder zoveel mogelijk te voorkomen.

Dit varieert van een aanpassing van de opstelling van het podium tot de inzet van technische hulpmiddelen”, valt onder andere in het rapport te lezen. Hierbij speelt onder andere mee dat het Sluis-en-bruggenfeest een heel ander soort evenement is dan bijvoorbeeld een festival. “Het evenement is weliswaar primair op muziek gericht, er is echter uitdrukkelijk geen sprake van een continue dance-achtig muziekprofiel. Er is een gevarieerde programmering en daarmee geen continue aard en mate van geluidsbelasting”, aldus Event Acoustics.

Verder wordt onder andere gedacht aan de volgende spelregels:
- Op donderdag geen versterkte muziek.
- Op vrijdag en zaterdag versterkte muziek op buitenpodia tot 24:00 uur.
- Buitentaps open tot 01:00 uur.
- Alle activiteiten, inclusief de horeca binnenlocaties, tot 01:00 uur.
- De reguliere op- en afbouwtijden volgen en geen ontheffing voor afbouw in de nacht..

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant