'Toren Laurentiuskerk beeldbepalend voor Weesp'
'Toren Laurentiuskerk beeldbepalend voor Weesp'

Historische Kring blij met plan redding toren

Algemeen

WEESP - De Historische Kring Weesp reageert verheugd op het nieuws dat de kerktoren van de Laurentiuskerk mogelijk behouden blijft. Ontwikkelaar C.T.J. Van Vliet is de beoogde koper van de kerk en wil de toren behouden.

Een loffelijk streven, vindt Historische Kring-voorzitter Cees Pfeiffer: "Uitermate positief dat Van Vliet hier in mee wil gaan, ondanks dat het blijven staan van de toren de toekomstige exploitatie kan beïnvloeden. Hopelijk komen beide partijen er uit, zodat de pastorie, de toren en de voorgevel voor Weesp behouden kunnen blijven. Er is uiteraard geen ontkomen aan dat er voor een goede exploitatie op het terrein woningen gebouwd moeten worden."

Pfeiffer waarschuwt wel dat de Laurentiuskerk niet zo moet eindigen als de Muiderkerk in Amsterdam aan de Linnaeusstraat. "De daar na de brand in 1989 gerealiseerde nieuwbouw achter de kerktoren sluit in het geheel niet aan, onder andere door het gebruik van de verkeerde kleur steen. En hopelijk zal de bebouwingsdichtheid niet te groot zijn, want dat is niet alleen zonde van het beeld, maar ook niet prettig voor de toekomstige bewoners. "

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant