Afbeelding

Wethouder blij met keuze Van Vliet

Cultureel

WEESP - Wethouder Peter Eijking is blij met de keuze van de katholieke parochie om met C.T.J. Van Vliet te gaan praten over de verkoop van de Laurentiuskerk. 

De katholieke parochie van Levend Water heeft voor ontwikkelbedrijf C.T.J. Van Vliet gekozen omdat zij het beste plan hebben voor de lege Laurentiuskerk. In het plan blijft in ieder geval de toren behouden, een belangrijke voorwaarde voor de katholieken.

De gemeente volgt de zaak op de voet. Wethouder Peter Eijking:  "We staan positief tegenover dit feit om een aantal redenen. Allereerst om het feit dat deze ontwikkelaar de toren wil behouden. We hechten daar veel waarde aan omdat de kerk en daarmee ook de toren in het beschermde stadsgezicht van Weesp ligt. Dit mooie stadsgezicht willen we graag behouden. "


Wethouder Peter Eijking: 'Van Vliet heeft binding met de stad.'

Hij vervolgt: "Daarnaast kent de ontwikkelaar – Cees van Vliet –  Weesp goed en hij heeft binding met de stad en de Weespers. Als derde reden is het fijn dat de kerk al in relatief korte tijd (één jaar) een mogelijke nieuwe eigenaar zal krijgen. Het bisdom heeft vorig jaar aangegeven dat de kerk voor de komende 5 jaar nog 'safe' is, maar dat er daarna wel iets aan de fundering moet gebeuren. Als we dan al na één jaar een mogelijke nieuwe eigenaar vinden die de fundering kan aanpakken, is dat goed nieuws."
  
Eijking benadrukt dat het wel belangrijk is dat Van Vliet oog heeft voor de omwonenden van de kerk. "Er zijn in de omgeving van de kerk al veel bouwactiviteiten geweest, dus deze bewoners hebben al veel voor hun kiezen gehad. We begrijpen dat dit voor veel bewoners lastig is geweest. We zullen daarom als gemeente heel goed monitoren dat de eventuele nieuwe eigenaar hier ook oog voor heeft en de bewoners in het proces van een eventuele herbestemming meeneemt." 
  

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant