Afbeelding

Inbraakgolf tijdens de kerst in Weesp

Algemeen

WEESP – Een golf van inbraken tijdens de kerstdagen in Weesp. Zeven huizen werden opengebroken. De politie roept op extra alert te zijn.

Het gaat mis op kerstavond, woensdag. Aan de Groeneweg wordt van een huis de achterdeur opengebroken. Er wordt elektronica meegenomen. Die avond wordt er ook ingebroken aan de Waarschapsstraat. Buurtbewoners besluiten rond negen uur 's avonds een kijkje te gaan nemen bij een huis waar de bewoners er even niet van zijn en daar overlopen ze inbrekers.

Weinig is er van de daders bekend, maar buurtbewoners zien nog wel een man wegrennen die op straat op de uitkijk stond. Dat is een jonge man, met een lichte broek aan en een lichtblauw mutsje. Uit het huis wordt een Apple-computer vermist.

Eerste kerstdag
Een dag later, op eerste kerstdag, worden twee huizen naast elkaar aan de Utrechtseweg opengebroken, zeer waarschijnlijk door dezelfde daders. Er worden sieraden vermist. De inbraken moeten zijn gepleegd tussen donderdag- en vrijdagmiddag. Een bewoner van een woonark aan de Lange Muiderweg die tweede kerstdag 's avonds rond zes uur even de deur uitgaat, komt er ruim een uur later achter dat dieven in zijn ark hebben huisgehouden. Een kluis is weggehaald.

Tweede kerstdag
Even verderop wordt in de nacht van eerste op tweede kerstdag ook geprobeerd een ark open te breken. Dat mislukt. Dieven komen die nacht wel binnen in een huis aan de Wiefferingdreef. Daar worden sieraden gestolen.

Dan nog een inbraak aan de Korte Stammerdijk. Daar wordt tussen zondag en eerste kerstdag ingebroken. Daar worden een computer, sieraden en de auto van de bewoners meegenomen: een Volkswagen Touran.

De buren hebben die auto eerste kerstdag waarschijnlijk nog zien staan. De politie noemt de inbraakgolf tijdens de kerstdagen opvallend en is druk op zoek naar getuigen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant