Afbeelding

Weesp verdedigt vrijdag Weesper polder

Algemeen

WEESP - Het wordt vrijdag een spannende dag in Muiden. Weesp moet voor leden van de Tweede Kamer verdedigen waarom de gemeente vindt dat de Bloemendalerpolder bij de stad hoort.

De Kamerleden komen praten over de fusie van Bussum, Naarden en Muiden. Zij komen daarvoor naar de Kazerne.  

De agenda vermeldt punten als de geldzaken van de gemeenten, het veranderen van de grens met Weesp en enkele algemene zaken over het samenvoegen van de gemeenten. De burgemeesters van de gemeenten zullen het woord voeren. 

Geen droomfusie
De droomfusie van de drie buurgemeenten komt steeds verder onder druk te staan. De fusie moet per 1 januari 2016 al plaatsvinden, maar nog steeds is er geen besluit genomen over woningbouw op het KNSF-terrein in Muiden. Dat had allang gebeurd moeten zijn. De financiële risico's die de fusiegemeente Gooise Meren loopt zijn daarmee nog steeds niet duidelijk.

Vorige week maakte Muiden bekend dat een besluit voor het najaar ook niet wordt verwacht. Dat is voor Bussum en Naarden aanleiding om de gemeenteraden nog eens bij elkaar te roepen en bij het Rijk aan te dringen op voldoende dekking voor de risico's. Als die dekking er niet komt willen Bussum en Naarden alleen nog maar ambtelijk fuseren met Muiden.

Na morgen praat de Kamer
Na de gesprekken van morgen gaat de Tweede Kamer debatteren over het wetsvoorstel waarmee het samengaan van Bussum, Naarden en Muiden tot stand moet komen. 

Volg de gesprekken live
De hoorzitting van de Tweede Kamer is morgen van 10.30 tot 12.30 uur. Belangstellenden mogen langskomen om de ochtend te volgen. Als het druk wordt, wordt het gemeentehuis van Muiden opengesteld. Daar staat een groot scherm. De hoorzitting is ook live te volgen via deze website. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant