Afbeelding

Rijk praat zonder Weesp over nieuw station

Algemeen

WEESP - Weesp wordt op dit moment niet betrokken bij de onderhandelingen over de spoorverbredingen. Dat blijkt uit een brief naar Den Haag. 

Het is een rare situatie. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft besloten om twee extra sporen bij Weesp aan te leggen. Een besluit met enorme impact, zo bleek bij de uitwerking van de plannen door ProRail. Het station kan op de huidige plek niet blijven liggen en moet worden verplaatst. Beschikbaar budget hiervoor: 120 miljoen euro.

Daarvoor kan het helemaal niet, zo bleek tijdens een onbevredigende informatieavond van ProRail, halverwege maart in de Grote Kerk. Daar werden een aantal varianten gepresenteerd die helemaal niet te betalen bleken.

En nu heeft het ministerie de opdracht verstrekt voor een nieuw onderzoek: een 'quick and dirty variant'. Wat kan er wel voor 120 miljoen euro? De gemeente Weesp is voor dat onderzoek niet eens uitgenodigd en heeft op dit moment dus ook helemaal niets meer te zeggen.

Ontevreden
Het college van B en W is ontevreden en heeft een brief gestuurd naar staatssecretaris Mansveld over de kwestie. Daarin stelt de gemeente "dat het onacceptabel is dat Weesp wordt geconfronteerd met twee nieuwe sporen zonder naar het belang van de gemeente te kijken". De gemeente verzoekt het ministerie met klem om de gemeente weer te laten aanschuiven.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant