Afbeelding

Cuypersgenootschap druk met eigen plan

Algemeen

WEESP - Het Cuypersgenootschap is druk bezig om een eigen plan voor de Laurentiuskerk te ontwikkelen. Diverse Weesper ondernemers zijn benaderd of zij interesse in gebruik van de kerk hebben.

Met dit plan, waarin de kerk in zijn geheel wordt behouden en een andere bestemming krijgt, willen de erfgoedliefhebbers laten zien dat behoud van hele de kerk ook mogelijk is.

Niet zelf
"We zijn alleen geen ontwikkelaar. Het plan wordt gemaakt om een mogelijkheid te laten zien, we gaan verder de ontwikkeling niet op ons nemen", zo legt Norman Vervat van het Cuypersgenootschap uit. "Je moet denken aan kantoren en andere bedrijven die dan in de kerk komen."

Deal
De status is daarmee wel wat vaag. Het is een middel dat door het Cuypersgenootschap wordt ingezet om de gemeenteraad te bewegen om het huidige plan van Van Vliet af te keuren en te zoeken naar een andere oplossing. In hoeverre de gemeente dit kan is wel de vraag: de kerk is eigendom van de kerk zelf en die heeft een exclusieve deal met Van Vliet gesloten. 

Laurentiuskerk
De discussie over de toekomst van de Laurentiuskerk is in volle hevigheid losgebarsten. Op 1 juli beslist de gemeenteraad over de toekomst van de kerk: inzet is een bouwplan van Van Vliet voor de kerk. Lees alles over de kerk in ons speciale dossier.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant