Afbeelding

'Zomer, dus wees extra alert op inbraak'

Algemeen

WEESP - De politie meldt een daling van het aantal woninginbraken in Weesp en blijft de bekende tips geven om inbraken het inbrekers niet makkelijk te maken.

Om een nieuwe stijging van inbraken te voorkomen, roept de politie op om in periode extra alert te zijn en direct 1-1-2 te bellen bij verdachte situaties.

Openstaande ramen
In de zomer wordt veel ingebroken door insluiping. De politie: "Bij openstaande ramen en deuren zijn inbrekers zó binnen en is de kans dat zij sporen achterlaten - en zo'n inbraak opgelost kan worden - heel klein."

Vakantie
Daarnaast constateert de politie dat er toch nog steeds vakantiegangers zijn die hun huis zo achter dat duidelijk zichtbaar is dat er niemand thuis is. "Goede afspraken met buren over post weghalen en bijvoorbeeld zelf al tijdschakelaars op lampen instellen, kunnen inbraak voorkomen."

Aanhouding
In Weesp, Huizen en Hilversum heeft de politie eerder dit jaar extra (onopvallend) gesurveilleerd meer voertuigcontroles uitgevoerd en voorlichting gegeven. Ook zijn er inbrekers aangehouden. Samen heeft dat geleid tot een daling van het aantal inbraken in de regio, na een piek stijging in de periode daarvoor, zo meldt de politie.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant