Afbeelding

Velen vinden noodbrug onveilig

Algemeen

WEESP - De gemeente neemt de klachten die er zijn over de noodbrug over de Vecht serieus, maar stelt ook dat ze niet alles kunnen aanpassen omdat de brug gehuurd is.

Deze week in het WeesperNieuws de verhalen van Tom van den Berg en Jim Ypma. Beiden kwamen lelijk ten val omdat ze met hun fiets klem kwamen te zitten op de noodbrug. 

Er blijkt wel meer mis te zijn met de noodbrug over de Vecht: mensen glijden uit over het hout, kleine kinderen vallen in het groene afscheidingsgaas en ook de sleuven worden vooral door wielrenners genoemd als risicovol. De gemeente neemt de incidenten serieus, heeft borden geplaatst, antislip aangelegd bij de opgangen aan weerszijden, afscheidingsgaas aangebracht en grote gaten afgedekt met plaatjes.

Afstappen
Een woordvoerder: "Deze brug huren wij en daarom kunnen we niet alles aanpassen. De sleuven hebben we smaller gemaakt. Maar het belangrijkste is dat mensen ook hun eigen verantwoordelijkheid nemen en afstappen." En dat laatste is wat fietsers massaal aan hun laars lappen: een groot deel passeert ondanks alle aanwijzingen nog steeds fietsend de brug.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant